duminică, 24 februarie 2013

Din 06.01.2013 - 1



  Sint prea multe interese si apar prea multe “adevaruri” la care sintem expusi aproape fara protectie iar o data cu acestea apar riscuri neprevazute. Riscul de a percepe timpul diferit si de a gandi raportat la el altfel, si riscul de a percepe universul terestru pe o alta scara de valori si alta scara de masuri, dimensiuni (in cazul in care s-ar dori inducerea fortata a unor cunoasteri neadevarate) (in care de exemplu timpul nu e doar masura rotatiei terestre in jurul soarelui), este un risc ce poate provoca distrugere atat la nivel personal, individual cat si in sfera conceptelor, ideilor dar si la nivel chimic, biologic.
  Am in minte cand afirm asta, un timp dinamic care ma face sa spun mi-e foame, sa spun tem-po-rar; tot organismul meu reactioneaza dupa masuri actuale firesti atrase biologic din nastere. Prin idei induse destabilizatoare al firescului ar putea surveni o perturbare a perceptiei actuale, constient sau inconstient, sa dau ca exemplu inima care ar pierde ritmul batailor, dar tot la fel timpul reactiei moleculare ar putea fi perturbat ceea ce ar duce la moartea biologica a unui organism viu (pot interpreta la fel un experiment de tipul aceleratorului de particole de la Cern Geneva care poate perturba iremedeabil un algoritm vechi; insa nu-i exclus sa aduca mai multa lumina asupra cunoasterii fragmentate in care traim).
  Cunoasterea, descoperirea unor noi legi sau exceptii ale unor legi, sau pur si simplu descoperirea unei “fisuri” in “matricea” cunoscuta nu are legatura cu evolutia spirituala si mantuirea sufletului sau cu cunoasterea Divinitatii. Intelegerea si perceptia noastra despre lume va ramane limitata oricum la capacitatea instrumentelor biologice si mentale pe care le avem la dispozitie. Pe de alta parte trairea fireasca in Dumnezeu si cunoastrea prin mijloace naturale, ne pot oferi “starea” “buna” a existentei si evolutia pe acest palier al irationalului (“alb, bun, Dumnezeiesc”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu